Copyright © 2014-2023 RO-OPTIC - Centru Medical de Integrare și Recuperare. Toate drepturile rezervate.
HOME  |  DESPRE NOI  |  SERVICII  |  CONTACT  |  EDU
Recuperarea activă a pacienților cu durere cronică
 

Durerea cronică oculară poate fi apanajul unor afecțiuni oculare, precum infecțiile oculare de suprafață: orjelete sau/și chalazioane, conjunctivite, kerato-conjunctivite, iridociclite, sclerite, glaucom, uveite sau corioretinite, sindrom de ochi uscat și/sau astenopie acomodativă, fie poate surveni postoperator la pacienții operați de: cataractă, glaucom (iridotomie, trabeculotomie etc.), dezlipire de retină, hemoragii sau contuzii și leziuni oculare. În toate aceste situații, medicul va interveni și va soluționa orice acuză a pacientului.

Un tratament medicamentos antialgic, antibiotic și antiinflamator (în funcție de situație) va rezolva problema atât imediat, cât și pe termen lung.

O alimentație adecvată (fără produse formatoare de mucus și care întrețin inflamația intestinală și sindromul de leaky gut), masticația corectă și respectarea meselor principale (îndeosebi cea de dimineață), consumul proporționat de produse alimentare (cel puțin 50% din alimentație să fie legume și fructe, dacă se poate în stare proaspătă sau gătite cât mai puțin - înăbușite), eliminarea sau reducerea produselor lactate, a zahărului și produselor de panificație, asigură pe termen lung un echilibru intestinal al florei bacteriene (saprofite/patogene), elimină constipația cauzatoare de acidoză și patologie intestinală (și nu numai), patologie cronică generalizată, însoțită de durere cronică cu diverse localizări.

Restabilirea vederii oculare precoce asigură și o mobilizare precoce, iar mișcarea zilnică asigură confort, bucurie, și, nu în ultimul rând, sănătate. O atenție deosebită trebuie acordată pacienților invalidanți fizic ocular, dar și locomotor, recuperarea lor locomotorie începând de fapt din momentul când își scot bandajul ocular și văd pe unde pot păși (discutăm nu doar cu pacientul, ci și cu aparținătorii ce trebuie să facă efectiv de a 2 a zi postoperator). Iar cei mai sprințari, pot să-și înceapă sau să continue exercițiile fizice cel puțin 20-30 minute în fiecare dimineață.

În sprijinul lor, putem continua și ajuta și cu alte terapii pentru durere: terapia cu plasmă PRP, mezo și ozonoterapia, ANF-terapia etc.

La final, toți acești mici pași, dar de fapt cu mari beneficii (dieta, mișcarea, exercițiile, tratamentul medicamentos sau injectabil), combat durerea cronică, asigurând un confort general, cu beneficii multiple asupra tuturor organelor, un stil de viață sănătos, în pace, liniște și voie bună.

Cât de mulțumiți ar trebui să fim când vedem zâmbetul de recunoștință atunci când pacientul îți vine la control după 1-2 luni de zile, pășește sprințar și te-nconjoară cu privirea roată-roată?  
CENTRU MEDICAL DE INTEGRARE ȘI RECUPERARE
CENTRU MEDICAL DE INTEGRARE ȘI RECUPERARE
...PENTRU O LUME MAI CLARĂ !
...PENTRU O LUME MAI CLARĂ !