Studii comparative

Studii comparative între colirul din sevă de viță de vie, extractul glicerinic și remediu homeopat din sevă de viță de vie la pacienții cu  afecțiuni oculare

– seva (lacrima) viței de vie este un bun leac pentru ochi și piele cu efect rejuvenant și cicatrizant, dar și pentru alte organe, având efecte depurative pe sistemul vascular și limfatic, dar și pentru aparatul digestiv, ficat și organele genitale și nu în ultimul rând asupra sistemului nervos, datorită conținutului bogat de săruri minerale organice (acid oxalic, malic, succinic, tartaric) și anorganice (K, Ca, Mg, fosfor, Fe, Cu, Mn, Md), proteine, vitamine, a unor enzyme (glutation peroxidaza, catalaza, citocrom oxidaza, monoaminoxidaza, nicotinamid pxidaza, lysil oxidaza), derivați de saligenol cu efect antiinflamator, cumarine ca antispastice și antihemoragice și antioxidantul viniferin cu efect antioxidant de 62 de ori mai puternic decât vit. C datorită prezenței resveratrolului.

 

– frecvența dominantă de descărcare luminescentă a sevei de viță de vie e de 664, adică radiația de culoare intens albastră cu efect de relaxare a SNV simpatic, calmând sfera mental-emoțională, axa endocrină, îndeosebi tiroida, crește reacțiile metabolice și cutanate, are efect relaxant ocular.

Studiul a fost efectuat la peste 100 de pacienți cu diverse afecțiuni oculare, de la afecțiuni oculare externe gen blefaro-conjunctivo-corneene, până la catarcte și afecțiuni degenerative oculare, precum și sdr. de oboseală oculară, foarte frecvent și actual datorită prezenței computerelor.

-1. am folosit local, la niv. ochilor extract de sevă de viță de vie, fie comprese locale peste pleoapele închise atunci când predomină patologia palpebrală sau blefarita (afectarea marginii pleoapelor) timp de 10-15 min., fie prin picurare câte 1-2 pic. în fiecare ochi de 2-3-4 ori/zi timp de 2 săpt. atunci când e prezentă patologia conjunctivală sau corneană, având efect antiseptic și antiinflamator comparabil cu silurul (euphrasia sau afomilul) cu efect foarte bun decongestionant, tonifiant, revitalizant și cicatrizant local.

-2. ca tratament intern am preferat folosirea extractului glicerinic de viță  de vie, 1 ml. de 2 pri/zi, care are o acțiune mai eficientă și de mai lungă durată decât folosirea sevei ca atare, cu efect imediat pe tubul digestiv, îndeosebi pe vezica biliară, dar și urinară, și binențeles și cu efect pe structurile interne ale ochilor, îndeosebi pe cristalin cu prevenirea îmbătrânirii cristalinului și apariția cataractei (vezi imaginile cu acțiunea extractului de sevă de viță vie pe structurile oculare și cristalin).

De asemenea, datorită efectului său osmotic și de stimulare a fabricării de bioproteine la niv. umorii apoase, este utilizat în toate afecțiunile oculare, prevenind cronicizarea lor.

-3. ca remediu homeopat am folosit diluțiile CH 7, 15 și 30, grație d-nei dr. Angelica Noica care mi-a dat câteva flacoane de remediu din sevă de viță de vie la conferința SRH-ului după ce și-a prezentat faimoasa lucrare ” Proving la lacrima viței de vie”.

Pe lângă efectele de relaxare mental-emoțională și de ameliorare a cefaleei și creșterea încrederii și optimismului în propria-i persoană, creșterea puterii de concentrare, s-a constatat o ameliorare a acuității vizuale, cu îmbunătățirea confortului vizual și dispariția astenopiei acomodative.

De asemenea, la niv. pleoapelor s-a constatat o creștere a niv. colagenului la toate potențele, comparativ cu terapia cu plasmă PRP pe care o aplic, ameliorarea obstrucției limfatice locale la potența CH 7 și CH 15 cu redresarea și dispariția edemelor de sub ochi, creșterea indexului melaninei la potențele CH 7 și CH 15, creșterea indexului imunității pielii la toate potențele, efect antialergic local îndeosebi la potențele sub CH 15, chelator de metale grele( Pb, Hg) și pesticide la potențele joase. (imagini Quantum -pt. piele și cearcăne) înainte și după acțiunea remediului homeopat CH 15 timp de 1 săpt. asupra drenajului limfatic și a structurilor colagenice oculare-indicatorii roșii indică valori foarte scăzute, galben valori scăzute, dar mai aproape de normal, albastru e la limita inferioară a normalului și verdele indică valori normale).

De asemenea, toate potențele homeopate au efect asupra ochiului ca întreg, vindecând atât patologia antiinflamatoare și degenerativă oculară, cât și efect antioxidant pe vasele coriocapilare prin conținutul antioxidant al viniferinului, cu efect compartiv ca și extractele și remediile de afin și gingko biloba.

Mai sus, e vorba de o pacientă în vârstă de 67 de ani cu patologie degenerativă oculo-vasculară (modificări de angioscleroză vasculară retiniană/cerebrală): 1. imaginea arterei ciliare lungi și a ramificațiilor corio-capilare imediat după autoterapie cuantică NLS 19; 2. imaginea după 1 lună de administrare de gemoderivat de sevă de viță de vie; 3. imaginea la control la 3 luni  când s-a administrat o singură doză de remediu homeopat CH 30 în camera de rezonanță; 4. la 6 luni s-a administrat o doză de remediu homeopat CH 7 timp de o săptămână de zile. Se constată o ameliorare a circulației corio-capilare oculare în toate situațiile, cele mai mari valori fiind observate în cazul concentrației CH 30, iar gemoderivatul de sevă de viță de vie are valori statistice compartive cu concentrația de CH 7.

Grafic cu: Cat.1. acțiunea gemoderivatului de sevă de viță de vie pe structurile oculare: Cat. 2. aciunea homeopată cu potență CH 30: Cat. 3. potență CH 15: Cat. 4. potență CH 7 (acțiune similară cu a extractului glicerinic).

Deci, în concluzie, concentrația homeopată de CH 7 are un efect stimulator pe toate organele, inclusiv la niv. ochilor, CH 15 are de asemenea rol stimulator la niv. tuturor organelor, dar și și ocular, iar potența CH 30 are un efect reglator pe toate organele și sistemele pe care acționează.

Ca o concluzie generală, datorită compoziției complexe de minerale, vitamine, proteine, compuși organici și anorganici și a flavonoidului antioxidant de viniferin:

  1. folosirea extractului de sevă de viță de vie direct sub formă de colir pe termen limitat (3-4 săpt.) este benefică pentru afecțiunile oculare externe, gen conjunctivită, cherato-conjunctivită, blefaro-conjunctivită;
  2. folosirea extractului glicerinic de sevă de viță de vie 1 DH este benefică preponderent în afecțiunile cristalinului și a umorului apos, cu prevenirea cataractei( efect net superior gemoderivatului din sevă și scoarță de salcie, comparabil cu concentrația CH 7 din remediu homeopat);
  3. remediul homeopat are efect asupra ochiului ca întreg, vindecând atât patologia antiinflamatoare și degenerativă oculară, dar are și efect antioxidant pe vasele coriocapilare prin conținutul antioxidant al viniferinului, cu efect compartiv cu extractele și remediile de afin și gingko biloba. De asemenea, au și efect de relaxare mental-emoțională și de ameliorare a cefaleei și a acuității vizuale, cu îmbunătățirea confortului vizual și dispariția astenopiei acomodative.

La niv. pleoapelor s-a constatat o creștere a niv. colagenului la toate potențele comparativ cu terapia cu plasmă PRP pe care o aplic, ameliorarea obstrucției limfatice locale la potența CH 7 și CH 15 cu redresarea și dispariția edemelor de sub ochi, creșterea indexului melaninei la potențele CH 7 și CH 15, creșterea indexului imunității pielii la toate potențele, efect antialergic local îndeosebi la potențele sub CH 15, chelator de metale grele (Pb, Hg) și pesticide la potențele joase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest