Efectele gemoderivatului și tincturii din saschiu

Efectele gemoderivatului și tincturii din saschiu (vincamicină) în afecțiunile vasculare și digestive-analiză cuantică comparativă

– saschiul (vinca minor, vinca major, vinca rosea, brebenacul) – fam. apocyanaceae

– planta conține numeroși alcaloizi, dintre care cei mai importanți sunt: vincamina (izovincamina, pervincina, vincina, vinpocetina), flavonoizi, substante tanante, amare, acid ascorbic, carotene, alcaloizi indolici, glucine, aminoacizi, tanin, pectine, saponine, pigmenti organici Acești alcaloizi au efect vasodilatator, tonic, hipotensiv, cicatrizant, astringent, hipoglicemic și antitumoral. Desi alcaloizii vinca produc mai multe efecte biochimice în celule și țesuturi, îndeosebi cerebrale, dar și la niv. celulei canceroase, principalul mecanism de citotoxicitate constând în interacțiunea lor cu tubulina și distrugerea funcției microtubulilor, mai exact acționând asupra aparatului micotic, ducând la blocarea metafazei cu inhibiția proteosintezei și a sintezei ADN, grăbirea oxidării glutationului, alterarea metabolismului lipidic și implicit sinteza membranei celulare.

acţiune: 1. vasodilatator cerebral cu proprietăţi neuroprotectoare, neurotrofice şi neuromediatoare (relaxează musculatura netedă a vaselor, respectiv dilată vasele preponderent cerebrale şi adaptează circuitul la condiţiile de necesitate metabolică a creierului); 2. ameliorează circuitul cerebral şi oxigenarea ţesuturilor îndeosebi ischemiate la pacienţii cu dereglări circulatorii cerebrale de diverse origini, neposedând sindrom de furt; 3. stimulează activitatea intelectuală şi facilitează procesul de memorare, gîndire şi asimilare a informaţiei noi, cu efecte neurotrofice, neuroprotectoare și sedative asupra neuronilor cerebrali; 4. acțiune astringentă, tonifiantă și cicatrizantă pe mucoasele digestive, acționând pe pompa Na-K memranară, dar și pe receptorii de acetilcolină locali.

mecanismul de acţiune este bazat pe 1. inhibarea fosfodiesterazei şi majorării conţinutului de AMPc la nivelul musculaturii netede a vaselor şi ţesuturilor cerebrale (la nivelul vaselor, AMPc fixează ionii de Ca şi inhibă procesul de contracţie musculară provocat de complexul actino-miozinic cu acțiune imediat vasodilatatoare). 2. La nivel de trombocite, scade concentraţia ionilor de Ca liber şi respectiv nu are loc activarea trombocitelor și se inhibă procesului de agregare trombocitară. 3. Scade vîscozitatea sangvină, ca rezultat având loc vasodilatarea cu ameliorarea circuitului cerebral şi oxigenării ţesuturilor, îndeosebi ischemiate. 4. Normalizează returul venos sangvin din creier. 5. La nivelul ţesuturilor cerebrale intensifică procesele de asimilare şi metabolismul glucozei, creşte concentraţia de AMPcyclic (acţiune neurotrofică), stimulează activitatea intelectuală, facilitează procesul de memorare, gîndire şi percepere a informaţiei noi. 6. Vincamina modifică funcţiile diferitor mediatori, de ex. intensifică eliberarea noradrenalinei, majorează sensibilitatea receptorilor faţă de acetilcolină, inhibă procesele glutamatergice (acţiune neuromediatoare), blochează canalele potenţial dependente de Na+ cu prevenirea depolarizării stabile a neuronilor (acţiune neuroprotectoare); 7. un efect remarcabil este și asupra aparatului digestiv, atât prin ameliorarea circulației arterio-venoase locale, cât și efect astringent, tonifiant și cicatrizant direct pe celulele mucoasei gastrice datorită creșterii AMP ciclic intracelular și a stimulării receptorilor acetil-colinici.

– indicații: 1. dereglări circulatorii cerebrale, inclusiv după ictus ischemic, traumatism cranio-cerebral, dereglări aterosclerotice ale vaselor cerebrale; 2. hipertensiunea craniană posttraumatică; 3. spasmul vaselor cerebrale; 4. migrenă; 5. dereglări vestibulare, labirintice cu diminuarea auzului, vertij, șdereglarea orientării în spaţiu, sdr. Meniere, nevrită cohleară; 6. dereglări vizuale cu scăderea vederii de origine vasculară (tromboze și/sau ocluzii artere corioretiniene); 7. angiopatia diabetică; 8. agravarea proceselor de memorare, scăderea capacităţilor intelectuale la persoanele de vârsta înaintată, demenţă de origine degenerativă şi vasculară, Alhzeimer; 9. dereglări emoţionale, de concentrare a atenţiei şi coordonare a mişcărilor la pacienţi cu dereglări psihice  (tratament combinat); 10. encefalopatie discirculatorie şi hipertensivă; 11. sindrom climacteric, meno/metroragii; 12. formele iniţiale ale HTA; 13. efect hemostatic, astringent și antimicrobian; 14. în afecțiunile digestive, precum colita sau diareea, acționează prin reducerea pierderilor de fluide si prin tonifierea membranelor. 15. De asemenea, este utilizat în cazuri de sângerări nazale, gingivale, dureri de gât; 16. efect mielosupresiv și citostatic (doar compușii vincristin (VCR), vinblastin (VBL) si vinorelbine (VRL)) prin distrugerea funcției microtubulilor aparatului micotic, ducând la blocarea metafazei celulei canceroase, atât la copii cât și la adulți, vincamina fiind un component esențial în regimurile chimioterapice folosite pentru a trata leucemia limfocitară acută, leucemia mielodă cronică și ambele limfoame Hodgkin și non-Hodgkin, cancer pulmonar, etc.

– mod de administrare: tinctura: 1 ml de 2 ori/zi, gemoderivat de saschiu, 1 ml/2 ori/zi.

contraindicaţii: foarte puține la tinctura mamă și extractul glicerinic, menționând hipersensibilitatea la vincamină, sarcină, în tumorile cerebrale cu hipertensiune intracraniană (dacă nu există HIC, este indicat trat. cu saschiu în tumorile cerebrale-efect de inhibare a mitozei celulei canceroase);

– se recomandă prudenţă la administrarea vincaminei ca drajeuri și injectabil, putând provoca torsada vârfurilor, adică: 1. hipokaliemie îndeosebi cea indusă de medicamente administrate concomitent (diuretice) și este necesară corectarea kaliemiei înainte de începerea administrării vincaminei, 2. bradicardie, indiferent de etiologie, 3. tulburari de conducere atrio-ventriculare: prudență şi adm. de doze mici progresiv crescânde în caz de sechele de infarct şi aritmii în adm. injectabilă: contraindicație când există insuficientă cardiacă, sechele după infarct, aritmii de cauză organică, bloc atrioventricular, tulburări electrocardiografice de repolarizare (situaţii care impun prudentă şi în cazul folosirii căii orale); prudenţa la hepatici şi în afecţiunile convulsivante. Nu se injectează i.v. direct (în formă nediluată). Nu a fost semnalată torsada vârfurilor în adm. tincturii mamă și a gemoderivatului.

– reacţii adverse: rareori tulburări digestive, de ex. constipație sau balonare.

– efect comparativ cu gemoderivatul/tinctura de gingo biloba, având alt mecanism de acțiune, în principal antioxidant, antiinflamator, antiagregant plachetar și vasodilatator, reduce și stabilizează permeabilitatea capilară și crește toleranța țesutului față de o eventuală hipoxie, acționează ca un ecran față de radicalii liberi prin prezența ginkgolidei B au efect inhibitor al factorului PAF (mediator fosfolipidic secretat de plachetele sangvine, leucocite, macrofage si celulele endoteliale vasculare), PAF reprezintă factorul activator al plachetelor sangvine ce joacă un rol important în apariția aterosclerozei, astmului, rejectiei organelor posttransplant, AVC și infarctului).

I. Studii pe 30 de cazuri de pacienți cu ateroscleroză cerebrală și patologie cardiacă și digestivă tratați cu extract glicerinic de vincamină (saschiu)

Studiul a fost realizat pe o perioadă de aprox. 1 an de zile la bărbați și femei cu grupă de vârstă cuprinsă între 50 și 80 de ani cu patologie cardiovasulară cronică, iar colateral s-au observant modificări cu ameliorare sau vindecare și pe segmental digestiv. Au fost selectați pacienții cu patologie cardio-vasculară și au primit extract glicerinic de saschiu (preparatul a fost produs de mine după rețeta de la Plankextract prin recoltarea de mlădițe de saschiu în primăvara 2017, triturare și macerare în alcool 90% 7 zile, apoi în amestec egal de apă+glicerină cu o greutate de 20 de ori mai mare decât a mlădițelor (adică la 5 g de mlădițe, 50 g glicerină+50 g apă), timp de 3 săpt., apoi se stoarce și se filtrează produsul și apoi după 48 de ore de repaus și diluează în proporție de 1:10, adică 50 părți glicerină, 30 părți alcool și 20 părți apă, obținându-se în final concentratul în primă diluție decimală de 1 DH (deci ptr. 5 g de mlădițe de saschiu am realizat 1000 ml de macerat glicerinic). Administrare: câte 1 ml de 2 ori/zi timp de 3 luni de zile.

S-au selectat doar acei pacienți care prezentau o similaritate între spectrul organelor cercetate, în speță sistemul cardio-vascular și digestiv și etalonul cuantic 19 NLS al acestor organe și sistemelor la compușii vinca: 1. s-au selectat pacienții care prezentau valori spectral cuantice mai mari de 1.550 ceea ce denotă o afecțiune cronică mai veche de 1 an de zile și s-a efectuat un vegeto test extern așezând preparatul în camera de rezonanță, apoi li s-a dat acasă gemoderivatul din care să-și administreze câte 1 ml de 2 ori/zi; 2. s-a făcut o determinare ulterioară cuantică la 2 sau 3 luni de la administrarea gemoderivatului și s-au obținut următoarele rezultate fiind exemplificate după cum urmează:

    1. toți pacienții scanați au prezentat o stimulare a activității intelectuale cu îmbunătățire a procesului de memorare, gândire şi asimilare a informaţiei noi, efect neurotrofic, neuroprotectiv și sedativ asupra neuronilor cerebrali; 2. toți pacienții au prezentat normalizarea returului venos sangvin din creier; 3. toți pacienții care au avut suferință digestivă (epigastralgii, balonare, disbioze, constipație sau dischinezie biliară) au prezentat ameliorare pe mucoasele digestive, datorită acțiunii pe pompa Na-K membranară a mucoasei digestive, dar și pe receptorii de acetilcolină locali, cu normalizarea digestiei și a schimburilor intestinale datorită efectului astringent, carminativ, tonifiant și cicatrizant al mucoaselor digestive; 4. acțiune pe alte organe: ameliorarea acuității vizuale la toți pacienții și a circulației corioretiniene, cu efect hemostatic și de dizolvare a hemoragiilor retiniene la 2 pacienți cu retinopatie diabetică, ameliorarea acufenelor și vertijului la toți pacieenții care aveau aceste acuze. De asemenea, au fost și 2 persoane de sex feminin cu sdr. climateric și fibromatoză uterină la care s-a observat reducerea fibroamelor, oprirea sângerării și tonifierea endometrului uterin. Un caz de epiteliom bazocelular vegetativ inoperabil pleoapa inferioară stângă, la care s-a constatat micșorarea tumorii cu necoza vaselor de sânge locale (asociere de trat. homeopat).  

Nu s-au înregistrat cazuri cu hipokaliemie, tulburări de conducere atrioventriculară sau bradicardie la nici un pacient.

    1. Pacientă în vârstă de 63 de ani cu patologie cardiovasculară și ateroscleroză cerebrală (prima imagine-autoterapie cuantică NLS 19 cu derivații de vinca-vegeto-test). A doua imagine reprezință metaterapie (autoterapie) cu derivații de vinca (vegeto-test) pe circulația renală, a 3-a imagine scanată este la 1 lună de zile după tratament cu tinctură mamă de saschiu, iar ultima imagine este la 6 luni după ce i s-a administrat timp de o lună de zile gemoderivatul de saschiu: s-a constatat ameliorarea circulației renale în toate cele 3 adminstrări: tinctură, gemoderivat și autoterapie cu preparatul fitoterapeutic imprimat în aparatul cuantic NLS).

    2. Cazul unei paciente de 67 de ani cu ateroscleroză cerebrală difuză și epiteliom pleoapă inferioară stângă (Imaginea 1 și 3 sunt după autoterapia neliniară cu vinca rosea la primul consult, iar imaginile 2 și 4 sunt la 3 luni după tratamentul cu gemoderivat de saschiu unde se observă o ameliorare semnificativă a circulației cerebrale în teritoriul poligonului Willis la 3 luni de tratament cu gemoderivat de saschiu, 1 ml de 2 ori/zi. De asemenea, se observă și o micșorare a epiteliomului palpebral și o reducere a vascularizației de la niv. tumorii).

II. Tinctura de saschiu (vincamină)-Cristiana

    – 1. caz femeie de 68 de ani căreia i s-a făcut tratament timp de o lună de zile cu tinctură mamă de saschiu și se constată ameliorare semnificativă a circulației cerebrale în sectorul arterei cerebrale anterioare și cerebeloase posterioare (prima imagine înainte de tratament cu autoterapie cu vinca și la 3 luni de la tratamentul cu tinctură mamă de vinca)

    – 2. caz bărbat cu patologie cardiovasculară și cerebrală, tulburări gastrointestinale și ficat (vezi mai jos dg cuantumului NLS)

Gogoseanu 60

Analiza neliniară (NLS)
Supporting – motor apperatus
 Al 5-lea os al gâtului
  Numiri: 
     G & Homeopatie
     PHOSPHORUS   D=0,045   E=4
         Inflammation of  the respiratory tract,
         gastrointestinal tract, urogenital system. Infectious diseases. Infectious diseases. Infectious diseases. State of exhaustion. State of exhaustion. Pain in the heart, bleeding, cardio – vascular system. Pain in the heart, bleeding, cardio – vascular system. Rheumatism, diseases of the spine, inflammation and calcification of bones. Rheumatism, diseases of the spine, inflammation and calcification of bones. Nervous and headaches, paralysis, development

 

Acțiunea tincturii mamă asupra arterelor cerebrale din teritoriul vertebra-bazilar (imaginea 1 înainte și imaginea 4 la 3 luni de la tratament, 1 ml/2 ori/zi, iar imaginile 2 și 3 arată acțiunea tincturii pe structurile digestive, aici fiind o imagine scanată a structurii peretelui gastric)

În concluzie, efectele extractului glicerinic și a tincturii mamă de saschiu asupra aparatului cardiovascular și cerebral sunt multiple prin conținutul mare de flavonoizi de vincamină cu efect de inhibare a fosfodiesterazei și creștere a AMP ciclic intracelular și fixarea ionilor de Ca intracelular cu blocarea contracției celulelor musculaturii netede vasculare cu efect imediat vasodilatator arterial cerebral îndeosebi, neurotrofic. neuroprotector și neuromediator și reglator al returului venos, putând fi comparabile cu cele ale extractelor de gingko biloba, deși mecanismul de acțiune e diferit prin inhibarea PAF (factorului de activare a plachetelor sanguine). Un efect remarcabil este și asupra aparatului digestiv, atât prin ameliorarea circulației arterio-venoase locale, cât și efect astringent, tonifiant și cicatrizant direct pe celulele mucoasei gastrice datorită creșterii AMP ciclic intracelular și a receptorilor acetil-colinici, dar și a aparatului vizual, auditiv, genital și nu în ultimul rând efectul antimitotic pe celula canceroasă.

În ceea ce privește acțiunea pe cele două eșantioane de pacienți tratați cu gemoderivat și tinctură mamă, rezultatele sunt comparative. Rămân în continuare observațiile pe un interval mai mare de timp și pe mai mulți pacienți, și ca idee propunem o analiză cromatrografică amănunțită a preparatelor la Plankextract și producerea în continuare pe o scară mai largă a lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest