Consultatii Homeopate

Generalitati
– metoda terapeutica stiintifica;
– stimuleaza mecanismele proprii de vindecare ale organismului;
– fara reacttii adverse si contraindicatii;
– tratament individualizat pentru fiecare bolnav (nu se poate recomanda unei alte persoane cu aceeasi afectiune tratamentul prescris dvs.)
         Legile de vindecare in homeopatie (Hering): 1. vindecarea incepe din interiorul corpului (incluzand atat organele vitale, cat si starile mentale si emotionale), aceasta deplasandu-se spre exterior, la piele, care dispar ultimele (pe parcursul trat. se pot observa agravari cutanate-continuam trat.); 2. pe parcursul vindecarii, simptomele apar si dispar in ordine inversa manifestarii lor initiale (de ex. daca avem doua manifestari mentale, va dispare intai cea mai veche); 3. vindecarea se produce de sus in jos, de la partile superioare spre cele inferioare: cap, gat, torace, abdomen, pelvis, membre.

Homeopatia

Despre Homeopatie
          Definitie: stiinta vie dinamica care care trateaza conform legii similitudinii si care utilizeaza remedii (medicamente homeopate) in doze infinitezimale dinamizate.
         Legea similitudinii foloseste principiul similitudinii: similia similibus curentur, adica acela  de a gasi paralelism intre proprietatile toxice ale unei substante si puterea sa terapeutica, sau altfel spus, proprietatile terapeutice ale remediului care produc simptome patologice la omul sanatos si care le vindeca la omul bolnav, sau de a gasi o coincidenta intre cele doua tablouri simptomatice: cel al patogeneziei experimentale si cel al bolnavului cu boala sa. Deci, homeopatia (in gr. Homeopathos
-ceea ce provoaca, vindeca) trateaza bolnavul si nu boala (homeopatia si alopatia-metoda obisnuita de trat. prin contrarii) nu se exclud, fiind util sa fie cunoscute amandoua metodele si folosite sau una sau alta, dupa situatie. De ex. cafeaua creeaza insomnie, dar poate induce somnul in doze homeopatice, ceapa te face „sa plangi” insa in doza homeopata opreste acest lucru.
        Homeopatia este o terapie ce foloseste substante naturale din cele 3 regnuri: animal, mineral, vegetal, chiar uman (lapte matern, secretii fiziologice sau patologice, etc.). Ea trateaza pacientul ca un intreg si ia in considerare fizicul, psihicul, modul de viata, mediul, predispozitia ereditara, alimentatia si stresul persoanei in cauza, deci trateaza persoana si cauza, nicidecum boala sau
simptomele. Homeopatia stimuleaza sistemul imun al pacientilor si trateaza suferinta fizica separat. Homeopatia vede simptomele ca semne ale luptei organismului impotriva bolii. Aceste simptome il fac pe  homeopat sa aleaga o anumita substanta naturala care o va prescrie si care este lipsita de toxicitatea si efectele secundare daunatoare ale medicamentelor clasice. Pentru a stimula organismul sa vindece boala, homeopatul trebuie sa gaseasca remediul corect si sa corespunda in
totalitate simptomelor, atat fizice, cat si psihice ale pacientului.
       Principiul de baza al homeopatiei dateaza de pe vremea lui Hippocrate, „parintele medicinii”, iar in 1790 dr. Samuel Hahnemann, un medic german care a fost si medicul baronului Brukenthal din Sibiu a descoperit homeopatia, iar 6 ani mai tarziu isi publica teoriile si experimentele cu capacitatea organismului de a raspunde bolii prin „forta vitala”, multe din prooving-urile sale fiind facute in zona Sibiului.
        In prezent exista peste 2600 de remedii homeopate, orice substanta din natura fiind un potential remediu. Substanta respectiva trebuie macerata si astfel se obtine tinctura mama din care se ia o picatura ce se dilueaza si se agita in procesul de potentare, apoi se dinamizeaza pana la obtinerea dilutiei infintezimale dorita in scopul cresterii eficientei terapeutice. Cu cat substanta e mai diluata, cu atat puterea curativa este mai mare.
         Remediile homeopate se gasesc sub forma de granule, globule, tablete, lichid, supozitoare sau creme.
 Granulele  nu trebuie atinse cu mana pentru ca exista riscul alterarii puritatii remediului. Ele se pun sub limba cu ajutorul unei linguri de plastic sau cu capacul tubului in care se afla, 3-4-5 granule/odata. Nu trebuie mestecate sau inghitite, ci se sug pentru a-si face mai rapid si eficient efectul.
       Lichidul: se pun cateva picaturi sub limba sau se dilueaza cu apa intr-o lingura de plastic. Este recomandat sa se tina cateva minute in gura inainte de inghitire.
       Gura trebuie sa fie curata, fara alte arome: cafea, alcool, menta, tutun.
       Cremele – folosite la uzul extern.
       La sugari si copii mici granulele se dizolva in putina apa fiarta si racita.
Toate remediile se iau cu 20 min. inainte de masa sau o ora dupa masa. Homeopatia este o metoda naturala de tratament ce poate fi recomandata femeilor gravide, sugarilor si copiilor mici, precum si varstnicilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest